Land van Horne - St. Joseph

Locatie

Brugske 16
Nederweert

St. Joseph is de spil in de woonservicezone van Nederweert, een gebied waarin zorgverlening voor de inwoners van de gemeente zich concentreert. In de directe nabijheid liggen onder meer woonzorgcentra, appartementen met thuiszorgvoorzieningen, een huisartsenpraktijk, een tandarts, een apotheek en een praktijk voor fysiotherapie. Op loopafstand van het zorgcentrum vindt u het gezellige centrum van Nederweert. Het terras van de gasterij De Ontmoeting biedt uitzicht op de Zuid-Willemsvaart.

Kleinschalig wonen

Bijzonder aan St. Joseph is dat het centrum volledig bestaat uit groepswoningen. Deze kleinschalige vorm van wonen biedt u een veilige, herkenbare woonomgeving, waarin u zich maximaal 'thuis' zult voelen. Bij het kleinschalig wonen wordt het dagelijks ritme zoals u het thuis gewend bent, zoveel mogelijk voortgezet. Ook de rol van familieleden, mantelzorgers en vrienden is belangrijk voor het thuisgevoel. Toegankelijkheid en kleinschaligheid zijn de sleutelwoorden voor dit zorgcentrum. In zorgcentrum St. Joseph bieden we zorg aan ouderen met somatische klachten (lichamelijk). Daarnaast bieden we ook zorg aan ouderen met dementie.

Zorg op maat

Wij vinden het belangrijk dat u in St. Joseph zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, binnen een prettige en veilige leefomgeving. Een nieuw thuis. Familie, vrienden en de lokale gemeenschap zijn hierbij van grote waarde. Uw mogelijkheden en behoeften, met ondersteuning van mensen uit uw omgeving, vormen het uitgangspunt bij het bieden van onze zorg. Professionele zorg is aanvullend en ondersteunend.

Sfeer en karakter

Naast goede zorg staan ontmoeten, gezelligheid en sfeer hoog in het vaandel. Ieder zorgcentrum van Land van Horne heeft een eigen sfeer en karakter. St. Joseph is centraal gelegen in Nederweert en er is altijd iets te doen. Er worden namelijk vele activiteiten georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. Ook beschikt het zorgcentrum over verschillende faciliteiten en voorzieningen waarvan u gebruik kunt maken. Kijk voor meer informatie over de faciliteiten en activiteiten bovenaan deze pagina.