De Historie van Salon Bertine

Salon Bertine bestaat nu 24 jaar en dus grijpen we deze gelegenheid aan om het verhaal over het ontstaan en de historie van Salon Bertine te vertellen. 

De droom en passie van Edith

Edith wou al van jongs af aan al in het kappersvak. Natuurlijk is een gedegen opleiding belangrijk en Edith volgde haar kappersopleiding dan ook in België. Gezien de afstand tussen de opleiding en het thuisadres ging ze intern, bij de zusters van voorzienigheid. Nu zul je afvragen waarom een kappersopleiding in België als we deze ook in Nederland hebben. De opleiding tot kapper in België was (destijds) veel uitgebreider dan in Nederland waardoor de keuze voor een opleiding in België snel was gemaakt.

Na het afronden van haar opleiding, dacht Edith dat haar spreekwoordelijk bedje gespreid was. Bertine, de moeder van Edith had een kapperszaak en Edith dacht dat ze in de zaak van haar moeder kon gaan werken. Haar ouders vonden echter dat ze op eigen benen moest staan en voor zichzelf moest zorgen. Zodoende ging Edith een jaartje op het gemeentehuis in stein werken. Daarnaast deed ze veel modellenwerk, maar had al snel in de gaten dat ze toch in kappersvak wou. Een vak met meer uitdaging!

De eerste vestiging van Salon Bertine

Zo gezegd, zo gedaan. En op 1 november 1997 opende Edith haar eerste kapsalon in het woonzorgcentrum in Beek. De naam van de zaak werd: Salon Bertine. Edith noemde de naam van het kapsalon maar haar moeder, de salon van haar moeder heet Kapsalon Bertine. Edith nam bewust deze naam om de binding met haar moeder waarvan ze dit vak met de paplepel ingegoten heeft gekregen. De keuze voor deze naam hielp haar met de opstart van wat tegenwoordig de basis is van Salon Bertine.

De beginjaren van Salon Bertine

De beginjaren waren niet moeilijk maar er moeten wel keuzes gemaakt worden. Een van deze keuze was een kostenbesparing als er reclame werd gemaakt.  Edith zetten enkel het adres van haar salon in voor een advertentie terwijl anderen kozen voor grotere advertenties met foto’s. Van buiten straalde het uit als een bedrijf, terwijl het in het begin om “slechts” 1 salon ging. Veel mensen zagen tussen Kapsalon Bertine van haar moeder en het nieuwe Salon Bertine van Edith een gelijkenis en dat heeft enorm geholpen. Edith heeft het altijd leuk gevonden om haar bedrijfsnaam naar haar moeder te noemen en dat geldt natuurlijk nog steeds. In 24 jaar is veel veranderd maar de naam Salon Bertine is gebleven.

De droom van Edith en Salon Bertine

Edith had bij de start al een droom, dat was 10 locaties in de zorg voor haar 40ste. Om te groeien (vanaf 2007) wist ze dat ze de schaar uit handen moest geven en zich meer moest gaan focussen op management. Alleen op die manier kun je groeien en de juiste mensen aantrekken die de passie en het vakmanschap uitstralen wat je graag wilt. Uiteindelijk is deze droom niet alleen bereikt maar ook ruimschoots overtroffen. Op 40 jarige leeftijd had Edith niet 10 maar ruim 40 locaties

Salon Bertine bestaat 24 jaar

Op 1 november bestaat Salon Bertine 24 jaar. Deze 40 locaties zijn inmiddels uitgegroeid naar meer dan 70 locaties in woonzorgcentra , psychiatrie en revalidatie in zowel België en Nederland. De groei is er nog niet uit en Salon Bertine blijft zich ontwikkelen en verbeteren om ook de komende jaren uit te groeien tot een vaste waarde binnen de zorglocaties met uitstekend getraind personeel en niet te vergeten, hart voor de klanten. Op naar de volgende 24 jaar!